Boken

I dag påbörjade jag äntligen Boken. Nåja, jag har påbörjat många böcker genom åren, men den här historien är det något särskilt med. Den började faktiskt för över 30 år sedan, när jag som tonåring skrev just den här historien som en uppsats i skolan. Jag tror faktiskt jag har originalet ligger någonstans i mina gömmor. Och just den här berättelsen har jag aldrig glömt, kanske för att den nog är min favoritgenre att skriva litterärt inom. Vi pratar läskiga, psykologiska thrillers.

Jag hade planerat in två timmars skrivtid i kväll, just för att komma igång med mitt skrivande på allvar. Det är helt enkelt dags att skriva den där bestsellern, en gång för alla. Eller ja, jag är inte den som är den, jag skriver gärna fler bestsellers, men vi kan ju börja med en så här inledningsvis. 😛

I alla fall, jag satte mig vid laptopen och började med att gå igenom alla påbörjade projekt jag har på hårdisken. Ingen av dem lockade att jobba vidare med just nu – förutom synopsisen jag hade låg i en mapp, där jag hade skissat på att bygga ut den där uppsatsen för över 30 år sedan till en fullängdsroman. Men innan jag kom fram till det, så gjorde jag lite research på en annan idé som nästan lockade – och så blev det elavbrott. Snopet! Bara att ta en paus i researchen, och fortsätta bläddra i dokumenten med synopsis. Strömmen kom tillbaka när jag öppnade dokumentet med just den här berättelsen, så jag kanske ska se det som ett tecken? 😛 Fast å andra sidan blev det elavbrott igen strax efter, haha.

Jaja, jag bestämde mig i alla fall för att köra på min psykologiska thriller, och hann klämma in nästan två fulla A4-sidor på det jag hade kvar av min planerade skrivtid i kväll. Så nu är jag igång i alla fall! I morgon har jag två nya timmar planerade för att skriva, det ser jag fram emot.

Det börjar ganska lugnt, men det blir snart läskigt.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *