Den stora tröttheten

Ge mig styrka, vad trött jag har varit i dag! Inte bara jag heller, hela familjen har varit sjukt trötta i dag. Har vårt hus trillat ner i en skreva med sövande sumpgas utan att jag lagt märke till det? Inte blev det bättre av att jag blev så galet godissugen under eftermiddagen, och tryckte i mig en hel skål med julgodis som inte gått åt ännu. Efter det var det ju bara att fetglömma att hålla sig vaken, och jag fick vackert tippa omkull på soffan och stödvila en stund innan middagen skulle tillverkas. Det hjälpte i alla fall så långt att jag orkade få ihop middagen, även om det kändes lite som extremsport bara att ta sig ut i köket.

Eftersom jag varit så vansinnigt trött, så har jag tillåtit mig en lugnare dag, där merparten av de planerade aktiviteterna fått utgå till fördel för närkontakt av första graden med soffan. Och ett långt bad. Lite egenvård i form av vila på olika sätt, helt enkelt. Det är ju fördelen med att vara sin egen chef – jag kan stuva om i dagens arbete och aktiviteter utan att fråga någon annan om lov. 😛 Det är dock inte därmed sagt att jag inte jobbat, för istället har jag suttit med editeringar av videos större delen av dagen. Fast eftersom de allihop är antingen helt nya serier av videos, eller en nystart av en befintlig serie p g a långt uppehåll och nytt år, så har det varit väldigt mycket extra arbete så här innan de första avsnitten kan göras färdiga och släppas loss ute i världen. Alla ska t.ex. ha en introbild, som jag måste göra, och en outro-/subscribebild i slutet. Sen ska det vara musik till alla de olika sakerna, och det tar sin lilla tid att lyssna på ljudklipp och hitta något man gillar och som känns rätt för just den och den kategorin av video. Osv. Det är över huvud taget en hel del jobb. Och även om jag faktiskt är hyfsat snabb på editering och sånt, så har jag ju en laptop som är sjukt seg och tar lång tid att jobba på. Det hela blir alltså ganska tidskrävande även om jag är snabb.

I dag gick i alla fall den första videon live, en sypodcast på engelska. Jag filmade de engelska avsnitten i måndags, och man undrar ju om jag ens hade puls när jag filmade. Hallå, liksom. Och inte hade jag gjort något av omgivningen heller – det är något som står högt, högt upp på min To Do-list. Jag MÅSTE fixa en snygg hörna som funkar för att filma för YouTube. Enklast hade ju varit att göra det i mitt arbetsrum, men där har jag ett helt annat problem som gör att jag inte kan använda det rummet för att filma i, i någon omfattning. 25-åringen har nämligen sitt sovrum direkt ovanpå mitt arbetsrum, och han jobbar och sover alltid på konstiga tider – och han snarkar som jag vet inte vad! Det fångas alltid upp av kameran om jag försöker filma där inne, så jag har i stort sett gett upp. Det får bli i undantagsfall bara, när han råkar vara vaken.

Ny sypodcast ute nu!

Problemet är då vart jag ska hålla till när jag filmar. Nu har jag ju tack och lov ordentligt med ljus och är inte längre beroende av att sitta framför ett fönster och bara när det är dagsljus, men samtidigt bor jag i ett hus med en massa små rum, som alla är till bredden fulla med allt möjligt. Det finns liksom inget ostört utrymme där jag kan rigga upp allting. Förutom möjligtvis om jag kan kasta ut mina egna byråar i mitt sovrum ut på hallen, och klämma in en liten filmhörna där. Det kan vara så att det är enda alternativet. Vi får se. Planen är i alla fall att de kommande avsnitten av mina engelska podcastavsnitt, både om stickning och att sy, ska bli betydligt bättre än de här första var (jag är långt från nöjd med stickpodcasten heller, som kommer på fredag, men bättre att posta något och komma igång, än att dra ut på det för att allting inte är perfekt, som proffsen säger).

I kväll har jag laddat upp två av de tre svenska grejerna jag har filmat, och där hade jag betydligt bättre energi. Gårdagen var uppenbarligen bättre för mig än måndagen var, haha. Det var väl tur jag inte skulle filma något i dag kanske… 😛 I alla fall, på fredag kommer nästa video live, och då är det inte bara en, utan TRE. Först stickpodcasten på den engelska kanalen kl 18, sedan en vlogg på den svenska kanalen kl 18:30, och till sist min review av december månads Glossybox på den svenska kanalen, inklusive ett målat och ett omålat ögonbryn, kl 19. Nästan en helkväll med mig, det där ju! 😁

Nå, nu ska jag unna mig lite mer godis (jag måste ha ägglossning eller nåt i dag alltså…), sen ska jag sova. Och i morgon blir det jobb på sjukhuset igen. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *