En liten glimt av mig

I dag har jag vilat. Aktivt vilat. Mestadels genom att inte vara aktiv alls.

Först sov jag till typ kvart i tio, men vägrade kliva upp då. Istället låg jag och drog mig och halvsov/dagdrömde tills klockan var typ halv elva. Sen pallrade jag mig upp och parkerade mig i soffan. Jag skulle dra igång tvättmaskinen, tänkte jag, och jag skulle koka kaffe, och…ja. Jag hade väl mest bara tänkt ta det lugnt i dag annars, och kanske börja repetera inför duggan på fredag. Men det blev inte ens det. Det slutade med att jag somnade på soffan och tog en tupplur i minst en timme. Det kan ha varit mer också, jag minns inte. Men jag vaknade vid 14-tiden i alla fall, och verkligen kände hur mycket jag behövde den tuppluren.

Vilodag i Palatset.

Jag hade även tänkt mig en powerwalk i dag, för i morgon ska det spöregna och jag vet inte hur mycket sånt jag vågar unna mig nästa vecka. Man vill ju passa på när det ändå är en ledig dag, liksom. Så efter lite dividerande bestämde jag mig för att göra just det, fastän jag inte hade gjort ett skvatt här hemma, vare sig påbörjat tvätten eller repeterandet, eller något annat. Och det var nog min bästa idé sedan jag vet inte när.

Vädret var helt okej, mulet och lite vind, men precis lagom temperatur. Och med öronen fyllda av 80-tals peppmusik och ett huvud som sakta men säkert blev allt mer urstädat, så mådde jag allt bättre. Och innan jag visste ordet av så kände jag att NU…NU fick det allt bli några löpsteg. Och det blev det. Inte jättemånga, men en liten bit, och ett par gånger under hela min powerwalk, och det var då jag kände det. Jag hittade liksom en liten glimt av mig själv igen. Och det var så jäkla gött! 😀

Lycklig kvinna efter några löpsteg, de första på flera månader. Hyfsat utvilad dessutom, med något mindre Ikea-kassar under ögonen i dag.

Nackdelen med löpning dock, när man nu väl kommit till en punkt då sådant är något man verkligen tycker om, är att du knappt hinner innanför dörren hemma förrän du är sugen på att springa igen. Så är det för mig i alla fall, och så blev det i dag. Herregud, så skönt att känna det igen! Det var alldeles för länge sedan sist. Och vore inte klockan så mycket och det var hög tid att lösa matfrågan, så vetisjutton om jag inte tagit en liten runda till. 😉

I morgon ska det som sagt tyvärr regna hela dagen, och jag känner mig inte ett dugg pepp på att springa då. Men det kanske kan vara ett bra tillfälle att ta tag i styrketräningen igen? Nu har jag ju dessutom satt upp min chins-bar, för första gången sedan jag köpte den för flera år sedan. Inte för att jag kan göra några chins, men det känns ju onekligen lite mer motiverande att träna arm- och axelstyrka när den nu sitter där. 😛

3 kommentarer

  1. Dina ögon lyser på den bilden ⭐


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *