En stulen höstlista

Saker man gör när man egentligen borde sova: Stjäl listor från andra bloggare (Spiderchick i det här fallet), så att ni kan få ta del av livsviktig information om mig och mitt liv (inte så värst, men whatever):

Vad är det bästa med hösten?
Uhm…allt? Skön temperatur, fantastiska färger, man får KLÄ PÅ sig igen, man kan gå runt i ylletröjor och raggsockor, det blir mörkt om kvällarna igen så att det känns meningsfullt att tända ljus, man kan dricka pumpkin pie latte, fira mellanungens födelsedag och så börjar alla skolor igen. Det sistnämnda är viktigt för mig, och har alltid varit det. För mig är det mera av en början på ett nytt år då än på nyårsafton, och så har det alltid varit. Nytt skolår, ny stil, nya pennor och skrivböcker (viktigt!) och nytt jag. Eller ett vidareutvecklad jag, snarare.

Vad gjorde du förra hösten?
Mådde fruktansvärt mycket sämre än jag själv förstod, och stod nog i själva verkat med båda fötterna ganska rejält planterade i en redig depression. Fast det förstod jag aldrig själv (jag kanske är lite korkad, vad vet jag). Men jag försökte i alla fall återhämta mig efter en väldigt jobbig grej som hände i mars förra året, samtidigt som jag sökte minst hundra jobb som jag inte ens fick komma på intervju för, trots att jag har hur mycket kompetens som helst. Började även konkretisera planerna på att omskola mig på egen hand, och hade redan sökt till sen antagning till röntgensjuksköterska, men kom inte in eftersom de i slutändan inte tog in någon den vägen.

Hur såg du ut?
Ungefär som nu, tror jag.

Oktober 2019. Samma påsar under ögonen då som nu, men kanske en något mera jagad blick.

Beskriv din höst i tre ord?
Omtumlande, stressig, tidsbrist.

Vad var bäst med sommaren?
Att vi slapp den fruktansvärda hettan annat än i ett par korta omgångar, och att det inte blev vattenbrist alls i vår kommun. Sen kanske den var lite väl sval över lag egentligen, men jag tar mycket hellre det än den där fruktansvärda hettan. Och så lyckades jag locka bin till min trädgård! Det känner jag mig mycket nöjd med.

Finbesök i trädgården i somras.

Hur mådde du förra hösten?
Som sagt, jag mådde tydligen mycket sämre än jag själv förstod då. Den insikten har kommit senare. Men det var illa, riktigt illa. Orkar-inte-mer-illa.

Vad är dina planer för hösten?
Ta mig igenom första terminen av röntgensjuksköterskeprogrammet, fortsätta jobba på mitt bokprojekt om svenska vantar (har precis påbörjat den tredje designen av femton), att få ihop extrajobb upp till halvtid åtminstone som jag mäktar med vid sidan om allting annat, så att vi inte svälter ihjäl medan jag studerar.

Hur höstmyser du?
Egentligen på samma sätt som jag alltid myser: Någon bra film eller serie, en rolig stickning, choklad, kaffe/te/rött vin (det sistnämnda inte särskilt ofta i och för sig, ett glas vin är mera en lyxgrej jag gör någon enstaka gång per år bara). Och så gillar jag att tända stearinljus.

Vad kommer du dricka i höst?
Förutom ovanstående: Champagne, ifall jag överlever det biologiska basblocket på utbildningen OCH klarar både duggan och tentan.

Hur vill du se ut i höst?
Utvilad. Det vore nice.

Vilket är det värsta höstvädret?
Jag gillar egentligen alla varianter, men om jag MÅSTE ut så uppskattar jag om det inte ösregnar just då. Eller tokblåser.

Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?
Funderade på vad jag skulle göra med resten av mitt liv, och hur långt (eller kort) det skulle bli (jag sa ju att det var illa).

Hur förbereder du dig inför vintern?
Njuter av hösten och längtar efter snö och kyla, och skuttar till fönstret varje morgon från början av november i hopp om att det ska ha snöat under natten.

Det är något alldeles särskilt med den allra första snön för säsongen.

Vad ser du fram emot just nu?
Att bli klar med biologiska basblocket, och jul. Och mellanungens födelsedag på söndag. Och en ledig helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *