FODMAP, dag 2

Två fulla dagar på FODMAP och jodå, visst är det en definitiv skillnad, allt. Allting är inte perfekt bara för att jag de senaste 48 timmarna eliminerat allt som har högt FODMAP-värde, men jag skulle vilja påstå att minst 50 % av mina samlade magbesvär är borta nu. Det är ingen dålig vinst på bara två dygn! 😀 Det ska bli väldigt spännande att se hur det kommer vara på lång sikt också, säg efter några månader eller kanske ett halvår eller ett år.

I dag blev det en middag till mig och en till ungarna. De hade extrapris på hela laxsidor på Ica, så jag köpte en sån och skar upp den i portionsbitar. Fyra av dem fick åka in i ugnen med olja, salt, peppar och pesto, och ytterligare 7 bitar åkte direkt i frysen. Så om bara jag äter av laxen, så har jag 11 middagar bara där(!). Och jag har lax färdigt för fyra dagar den här veckan, vilket också är väldigt nice. I dag gjorde jag i ordning färskpotatis, sötpotatis, körsbärstomater och zucchini i bitar i ugnen också, och det kommer räcka till i morgon också. Dessutom har jag kvar så det räcker att göra i ordning likadant till de nästa två laxbitarna, så middag till mig den här veckan kommer att ta typ 10 minuter att göra i övermorgon, utöver att värma det som redan är färdigt i mikron. Perfekt! Det är ungefär så mycket tid som jag har lust att lägga på vardagsmaten. 😛

Vansinnigt suddig bild på pestolax…
Grönsaker i form, räcker gott och väl till två dagars middag.
SÅ gott! Och underbart att äta utan att bli supersvullen efteråt. 🙂

Dagens bonus:
Slog till på att leka lite med make up för första gången på typ ett halvår. Kul, men det känns faktiskt lite ovant att ha ansiktet fullt i smink. 😛

Med make up, men utan stylad frilla. Man ska ju inte överdriva. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *