Lagom lyckad och välmående

Jahaja. Om målet nu ska vara att bli lagom lyckad och välmående, gärna sprinklat med lite lycka, ohejdad glädje och livslust emellanåt – var börjar man ens? Det är en högst befogad fråga, tycker jag. Men jag tänker att man kanske får göra en sorts status på var man befinner sig just nu, och var man vill befinna sig vid en viss tidpunkt framåt i tiden. Säg fem år från nu.

Hm.

Alltså, jag måste nog säga att fem år från nu, så vill jag att i princip ALLT i mitt liv är annorlunda. Det är ju på sitt vis lite nedslående, för det innebär ju att status just nu är att jag inte är så värst nöjd med saker och ting. Men samtidigt är det absolut sant att det är så det förhåller sig. Jag vill och behöver faktiskt få förändra en massa saker. De flesta sakerna, rent av.

Finns det något jag är nöjd med ens?

Jo, jag har kämparanda och ger aldrig upp. Den egenskapen försöker jag vårda, för den har jag behövt väldigt mycket, och jag kommer behöva den framöver också. Så den är jag nöjd med. Jag är även nöjd med min förmåga att hitta det positiva i livet, och jag är nöjd med att jag har humor och självdistans. Jag är också nöjd med att min kropp är fysiskt stark, och så tycker jag faktiskt om mitt hår och mina ögon och mitt utseende så där rent generellt. Jag är ingen skönhet, men jag är inte ful heller, liksom. Jag är hyfsat “normal” utseendemässigt, och det gillar jag jättemycket, för det innebär att jag kan hitta på så mycket skoj med smink och sånt. Jag har väldigt få saker som begränsar mig i det avseendet.

Jag är ganska bra på att vara kreativ också, och designar och tillverkar själv en hel del av mina kläder numera. Det tycker jag också om. Jag är grymt bra på research och jag är bra på att jobba. Och så är jag ganska bra på att odla saker.

Det finns ju en hel del jag faktiskt är nöjd med, när jag börjar lista det på det där viset, och alla de där sakerna är sånt jag vill ta med mig framöver också. Men sen finns det saker som jag både vill och behöver göra något åt. Min vikt, mina tänder, min ekonomi, min jobbsituation, mitt utmattningssyndrom, mitt boende och så drömmarna jag inte hunnit ta tag i ännu, exempelvis.

Okej, på en skala 1-10 då, var befinner jag mig nu?

Ja du.

Typ 3, kanske?

Jo, men en trea känns rimligt. Allting är inte bara skit, men det finns STORT utrymme för förbättring.

Fem år går ganska fort när man är 40+, men samtidigt är det ju faktiskt ganska lång tid också. Hur ska jag gå till väga för att bli lagom lyckad och välmående på den tiden? Det är väl inte alltför troligt att det kommer vara linjärt, utan ritar man ut det som ett streck längs den där 1-10-skalan, så lär det väl se ut som om jag både varit akut skitnödig och på fyllan innan jag kommer fram. Så som livet brukar se ut för de flesta av oss. Men huvudsaken är ju att jag tar mig framåt.

Sååå… Mot oändligheten, och vidare! 😛

Mot framåt! Outfit: Egensytt Joni-klänning från ‘Tilly and the Buttons: Stretch!: Make Yourself Comfortable Sewing with Knit Fabrics‘ och fjärilstyg från Ohlssons Tyger, just nu med 50 % rabatt (65 kr/m). Tyget hittar du HÄR.

Dagens insikt:
Om fem år är alla mina barn myndiga (det är faktiskt bara 3½ år dit). Hur coolt är inte det? 😀

2 kommentarer

  1. Du är bäst! En elva med guldstjärna på en tiogradig skala ⭐

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *